Marine Corps Reserve Center Brooklyn-Renovation Lead Abatement

Service:

Architecture / Engineering

Sector:

Federal

Size:

116,000 SF

Location:

New York
Marine Corps Reserve Center Brooklyn-Renovation Lead Abatement

In 2014, Cromwell performed an assessment of the Marine Corps Reserve Facility (MCRC) at historic Floyd Bennett Field in Brooklyn, New York.  In an effort to better utilize the 77 acre site and facilities, the Marines launched a program to redesign the layout to accommodate the 6th Communications Battalion and the 25th Marine Battalion.  The ongoing work includes the renovation of a 100,000 SF building that includes administration and drill hall functions, a 12,500 SF vehicle maintenance facility (VFM), and 3,500 SF storage building.
 
The main facilities were constructed in 1970's.  The design is a total upgrade of the facility from room layouts, wiring, plumbing, HVAC to lighting, roofing, and FFE.  The project has been divided into four phases to work with the Marines' annual construction / repair budget and to ensure that the 6th Communications Battalion mission was not impaired during the work.  The phase 1 work will completely house all full time 6th Comm BN staff so no additional moves will be necessary.  The remaining units will not move until  phase 4 - the last phase - is completed.
 
The design of the drill hall wing include the installation of two armories, high bay storage, some additional offices, food service with tactical equipment, and a drill hall designed for briefing up to 800 Marines.  The central bay of the drill hall has skylights that run the length of the north and south ends of the building.  These were integrated into the new drill hall by means of acoustic panels used to direct sunlight to the sidewalls so that the natural lighting is retained while preventing glare on the presentation wall.
 
Work in the VMF includes providing a lube distribution system, vehicle exhaust, compressed air, and power at each bay.  The existing roll-up and coiling doors are being replace with insulated 4-fold doors with insulated glazing to provide natural light.
 
Additional work includes replacement of the site sewer system and the design of gates, civilian and tactical parking lots.
 
The work will bring the buildings into compliance with life safety, improve energy use, and water consumption.